Arrangementer

Nordlyskveld på Pæskatun

Lørdag 8. mars 2014 Kl. 19.00

Nordlyskveld på Pæskatun

Lørdag 8. mars kl. 19:00

Billett: Voksne kr. 100,- Barn kr. 50,- Salg ved døren. Kort eller kontant....

Program:
Kl. 19:00 Åpning ved Alta Kulturskole
Kl. 19:10 Alta,s juvelhistorie om Haldde og Kristian Birkeland med Asgeir Brekke.
Kl. 20:00 Nordlysdans ved Alta Kulturskole
Kl. 20:30 Nordlysguiding (engelsk) med Pæskatun

Med musikk og dans fra Alta Kulturskole skal vi lokke fram nordlyset på Pæskatun. I gamle dager trudde folk at vist man vinket med noe hvit etter nordlyset, så ble nordlyset kraftigere og du kunne få følelse av at nordlyset kom etter deg. Er vi helt sikker på at det ikke stemmer?

Alta har en helt unik nordlyshistorie. De første vitenskapsfolk kom allerede til Alta slutten av 1830 tallet "Gaimard- ekspedisjonen" for å forske på nordlyset. 1899 bygget Kristian Birkeland verdens første permanente nordlysobservatorium på Haldde. Kristian Birkeland er kjent som kanskje den største vitenskapsmann Norge har hatt igjennom tiden. Opplev den fantastiske historien om Birkeland, Haldde og nordlyset på Pæskatun med Asgeir Brekke.

Info om Asgeir Brekke: Professor i fysikk ved Universitetet i Tromsø og professor II ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) Han har Dr. Philos fra Universitet i Tromsø fra 1975. Asgeir Brekke var en sentral person i oppbygging av fysikkmiljøet i Tromsø etter at universitetet ble etablert der i 1968. Han har også vært med å restaurere Haldde.
 
 
Side 1 av 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Side 2 av 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Side 3 av 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Side 4 av 4