Personvernerklæring

Personvern og bruk av informasjonskapsler på altaskifer.no

Nettsiden altaskifer.no tilhører Alta Skiferprodukter AS, som også er behandlingsansvarlig for all innsamlet data. Du kan når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg eller gjøre bruk av retten du har til å sperre, endre eller slette dataene. Dersom du har spørsmål til oss angående registrerte persondata eller annet innen personvern, vennligst kontakt oss.

 

Hvilke personopplysninger samles inn?

Det er helt frivillig å gi fra seg personopplysninger på altaskifer.no, og det lagres aldri mer data enn nødvendig. I hovedsak er det to ulike typer persondata som samles inn når du bruker siden:

Data du etterlater deg ved å godta bruk av informasjonskapsler
Hva informasjonskapsler er og hvordan de brukes kan du lese om i avsnittet «Bruk av informasjonskapsler» lenger ned på siden. Første gang du er innom altaskifer.no dukker det opp en pop-up hvor du kan velge å godta bruk av informasjonskapsler. Dersom det gjøres endringer i denne personvernserklæringen vil du bli bedt om ny godkjenning.

Data du selv velger å oppgi ved bruk av nettsiden
Dersom du tar kontakt via kontaktskjemaet på kontakt oss-siden, vil personopplysningene du oppgir bli lagret. Dette er rett og slett for å kunne yte god kundeservice og gi deg en god opplevelse.

 

Hvordan blir persondataen brukt?

Hovedårsaken til innsamlingen av persondata er for å kunne sikre gode brukeropplevelser og forstå hvordan folk bruker altaskifer.no.

Persondata som samles på altaskifer.no brukes i hovedsak til å:
– Forstå brukeratferd på nettsiden
– Behandle henvendelser og forespørsler om produkter/tjenester
– Tilpasse kommunikasjon og markedsføring til målgruppen

 

Bruk av informasjonskapsler

En informasjonskapsel, også kalt cookie, er en liten tekstfil som blir lagret på maskinen din for å kunne motta informasjon om hvordan du bruker nettsiden og gjenkjenne deg. Det er disse informasjonskapslene som gjør at en nettside for eksempel kan huske passordet ditt eller at en nettbutikk lagrer varene du puttet i handlekurven. En informasjonskapsel kan ikke benyttes til å identifisere deg.

Google Analytics
Til å samle informasjon om brukeratferd brukes Google Analytics. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukeren. Dataene som samles inn lagres på Googles servere og slettes etter 24 mnd hvis du ikke har returnert til nettstedet i løpet av denne perioden.

 

Samtykke

Vi trenger et samtykke fra deg for å kunne behandle din persondata.

Når du bruker nettsiden altaskifer.no samtykker du at informasjonskapsler blir brukt som beskrevet i avsnittet «bruk av informasjonskapsler» ovenfor.

 

Tilgang, oppbevaring og deling av persondata

Det er kun Alta Skiferprodukter AS som har tilgang til personopplysningene som er lagret om deg. Disse opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår med utvikling og drift av altaskifer.no, i den grad dette er nødvendig for å utføre oppgavene. De kan ikke bruke opplysningene til eget formål, og behandler disse utelukkende på våre vegne. I tilfeller hvor det av norsk lovgivning kreves, utleverer vi opplysninger til offentlige myndigheter, banker og finansielle institusjoner, regnskap og inkassobyråer.

Personopplysningene er lagret så lenge det er tillatt i henhold til gjeldene lovverk, eller til det ikke lenger er nødvendig å beholde dem.

 

Dine rettigheter

Du eier dine personopplysninger. Det betyr at du har rettighetene til hvordan disse opplysningene kan brukes. Du har rett til å:

– få vite hvilken informasjon Alta Skiferprodukter AS har registrert om deg
– kreve at feilaktige, unødvendige, mangelfulle eller utdaterte personopplysninger rettes eller fjernes
– trekke tilbake eller begrense eventuelle samtykker du har gitt Alta Skiferprodukter AS til å behandle dine personopplysninger
– deaktivere innsamling av data for Google Analytics

Du kan lese mer utfyllende om alle rettighetene dine på Datatilsynet sine nettsider her. Dersom du ønsker å benytte deg av dine rettigheter eller har spørsmål om lagrede personopplysninger, kan du sende epost til peskatun@altaskifer.no. Vi forsøker å behandle saken innen to uker, men noen ganger kan det ta lenger tid dersom det er en kompleks forespørsel – i såfall får du beskjed. Du blir også bedt om å bekrefte din identitet, slik at dine personopplysninger ikke havner på avveie.

Du har også anledning til å klage direkte til Datatilsynet dersom du mener at Alta Skiferprodukter AS har brukt dine personopplysninger uansvarlig.